Vyvážená strava

Harmonická, přirozená strava, pokud má zajišťovat skutečnou regeneraci buněk díky čisté, zdravé krvi, která přináší do tkání a celého organismu novou, ozdravující energii a výživu, musí mít skladbu, která se řídí určitými pravidly, do kterých vám dávám nahlédnout na těchto stránkách a která dokážete aplikovat do svého jídelníčku po našem setkání při konzultaci.

Tělu prospěšná skladba stravy musí tvořit zdravou krev, bez výrazných výkyvů její pH hladiny, tedy vyrovnané míry příjmu složek kyselé a zásadité povahy. Pro to je důležité volit vhodné zdroje minerálů, vitamínů, stopových prvků a dalších důležitých látek, ke kterým patří například vláknina, vyvážené množství kvalitní soli, která se používá při přípravě vhodných druhů zeleniny a ovoce a dalších složek vašeho jídelníčku.

Z něj je dobré vyřadit potraviny, které nazývám nevhodné a jejichž nejznámější produkty zde analyzuji.
Stejně jako vám osvětlím časté omyly ve volbě konkrétních potravinových produktů, tak porozumíte možným úskalím různých, z pohledu lidské evoluce, nových (a módních) stravovacích principů a snáze se poté rozhodnete, kudy se, v tak důležité oblasti, jakým je volba skladby stravy, můžete vydat s jistotou a jasným zaměřením.